Η “νυχτερίδα” ποντίκι έρχεται για να προστατεύσει τον καρπό σας

Αν νομίζετε ότι το ποντίκι του υπολογιστή σας χρειάζεται μια σημαντική αναβάθμιση τότε είστε τυχεροί, γιατί έρχεται το νέο αιωρούμενο ασύρματο ποντίκι που μοιάζει με νυχτερίδα. Με το ποντίκι “νυχτερίδα” θα πιστέψετε πως θα χειρίζεστε το πηδάλιο κάποιου μελλοντικού διαστημοπλοίου.

Ο εμπνευστής αυτού του ποντικιού είναι ο φημισμένος Ρώσος σχεδιαστής Vadim Kibardin, ο οποίος με αυτό το νέο του σχέδιο κέρδισε το Διεθνές Βραβείο DESIGN AND DESIGN που διεξάχθηκε το 2012 στην Γαλλία. Το ποντίκι “νυχτερίδα” μπορεί να μοιάζει με τέχνασμα ενός μάγου, αλλά η τεχνολογία που κρύβεται πίσω από αυτό είναι απλή: Βασίζεται σε ένα μαγνητικό δαχτυλίδι που κρατάει το ποντίκι στα ύψη. Το ποντίκι μπορεί να αιωρείται 10 χιλιοστά κάτω από το βάρος του χεριού του χρήστη και 40 χιλιοστά μέγιστο ύψος όταν δεν είναι σε χρήση.

Το ποντίκι “νυχτερίδα” έχει ως στόχο να μειώσει την πίεση στον καρπό και θεωρητικά να οδηγήσει σε χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα, δηλαδή της γνωστής σε όλους μας τενοντίτιδας.

Θα διατεθεί σε 2 χρώματα λευκό και μαύρο. Το προϊόν βρίσκεται αυτή την στιγμή σε περίοδο δοκιμών και σε έρευνα αγοράς. Άρα, σίγουρα θα έχουμε νέα για το ποντίκι “νυχτερίδα” σύντομα.

Πηγή: gadgeta