Οι Ιάπωνες έχουν το πιο γρήγορο internet στον κόσμο, 2Gbps download

Τυχεροί οι Ιάπωνες, τώρα που έχουν την ταχύτερη σύνδεση internet στον κόσμο. Με οπτική ίνα στο σπίτι ο Ιάπωνας μπορεί πλέον να κατεβάζει με ταχύτητα 2Gbps. Το download θα είναι εξωφρενικά γρήγορο, σε επίπεδο Google fiber και πάνω.

Με κόστος 50 δολάρια τον μήνα (περίπου 40 ευρώ) και τέλος εγκατάστασης 540 δολάρια (περίπου 410 ευρώ) οι Ιάπωνες αποκτούν πρόσβαση σε οπτική ίνα με δυνατότητα download 2Gbps και upload 1Gbps. Ο ISP που υποστηρίζει αυτές τις εξωφρενικά γρήγορες ταχύτητες ονομάζεται So-net και έχει την υποστήριξη της Sony.

ΟΠΤΙΚΗ ΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΙΑΚΟΥ INTERNET

Η υπηρεσία ονομάζεται Nuro και προσφέρει εκτός από το απίστευτα γρήγορο internet και τον απαραίτητο εξοπλισμό για το σπίτι. Ο τερματικός εξοπλισμός που υποστηρίζει την οπτική ίνα προσφέρει 3 Gigabit ehternet συνδέσεις και υποστήριξη για ταχύτητες μέχρι και 450Mbps με την χρήση WiFi 802.11 a/b/g/n.

Όπως με κάθε άλλη πρωτοποριακή υπηρεσία, η So-net προσφέρει το Nuro σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως Tokyo, Kanagawa και άλλες μεγάλες Ιαπωνικές πόλεις. Όχι άσχημα για τους κατοίκους της πρωτεύουσας. Για όλους εμάς αρκεί μόνο ένα πράγμα. Υπομονή για να δούμε οπτικές ίνες στην Ελλάδα σε ευρεία εμπορική διάθεση και με αντίστοιχο κόστος. Έστω και αν πρόκειται για την μισή ταχύτητα download, δηλαδή 1Gbps. Έστω και μια λύση Google fiber θα βοηθούσε πολύ την κατάσταση.