Ψηφιακό πορτοφόλι από τη Mastercard

Η MasterCard παρουσιάζει στο Mobile World Congress το MasterPass και επιτρέπει στον καταναλωτή να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε κάρτα πληρωμών ή άλλη κατάλληλη συσκευή, ανακαλύπτοντας ένα νέο τρόπο πραγματοποίησης των αγορών, online ή σε κατάστημα, με ένα κλικ ή ένα άγγιγμα στην οθόνη ή το τερματικό.

Το MasterPass αποτελεί εξέλιξη της υπηρεσίας PayPass Wallet Services, η οποία είχε παρουσιαστεί πριν από περίπου έναν χρόνο και βρίσκεται πλέον σε φάση δοκιμαστικής λειτουργίας, σε συνεργασία με επιλεγμένες τράπεζες και εμπορικά καταστήματα. Οι καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο θα μπορούν πλέον να εγγράφονται στην υπηρεσία μέσω των τραπεζών.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος Μαρτίου η υπηρεσία θα αρχίσει να προσφέρεται στην Αυστραλία και τον Καναδά, και αργότερα, στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία. Επίσης, μέσα στο 2013, το MasterPass θα επεκταθεί και σε άλλες αγορές, όπως το Βέλγιο, η Βραζιλία, η Κίνα, η Γαλλία,, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Σιγκαπούρη, η Ισπανία και η Σουηδία.

Το πακέτο υπηρεσιών MasterPass περιλαμβάνει:

-Την υπηρεσία MasterPass checkout, η οποία προσφέρει στις εμπορικές επιχειρήσεις έναν συστηματικό τρόπο για την αποδοχή ηλεκτρονικών πληρωμών, ανεξαρτήτως του σημείου στο οποίο μπορεί να βρίσκεται ο καταναλωτής. Για τις αγορές στο κατάστημα (in-store), όπου η πληρωμή μπορεί να γίνεται είτε στα ταμεία, είτε στο διάδρομο των προϊόντων, το MasterPass υποστηρίζει τη χρήση NFC, QR codes, ψηφιακών tags και κινητού τηλεφώνου. Για τις online αγορές, το MasterPass προσφέρει στον καταναλωτή μια απλή διαδικασία ολοκλήρωσης της αγοράς, χωρίς να είναι απαραίτητη η συμπλήρωση των στοιχείων της κάρτας ή της διεύθυνσης αποστολής των προϊόντων σε κάθε αγορά.

-Το ψηφιακό πορτοφόλι MasterPass, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε τράπεζες, εμπορικές ή άλλες επιχειρήσεις να προσφέρουν στον καταναλωτή το δικό τους ψηφιακό πορτοφόλι. Οι καταναλωτές μπορούν να αποθηκεύουν με ασφάλεια τις πληροφορίες των καρτών τους, το ευρετήριο των τηλεφώνων ή άλλες πληροφορίες σε ένα προστατευμένο cloud, το οποίο φιλοξενεί κάποια τράπεζα της εμπιστοσύνης τους. Το πορτοφόλι είναι μια ανοικτή υπηρεσία, πράγμα που σημαίνει ότι, μαζί με τις κάρτες MasterCard, οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν και άλλες πιστωτικές, χρεωστικές ή προπληρωμένες κάρτες.

-Τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας MasterPass, οι οποίες εμπλουτίζουν την εμπειρία αγοράς, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Μεταξύ των υπηρεσιών περιλαμβάνεται η παροχή πληροφοριών σχετικά με το υπόλοιπο του τραπεζικού λογαριασμού, η αποστολή ειδοποιήσεων σε πραγματικό χρόνο, τα προγράμματα ανταμοιβής, οι προσφορές κ.α.

Πηγή: protothema